Reisverzekering

Als je reist, wil je vrijheid. Ontspanning. Nieuwe ervaringen opdoen. Maar soms zijn dat niet de ervaringen die je verwacht. Juist dan is het prettig als je een goede reisverzekering hebt. Doe je een stedentripje? Ga je op zonvakantie? Of juist op wintersport? Dan kun je natuurlijk elke keer speciaal voor de vakantie een kortlopende reisverzekering afsluiten. Maar misschien ga je wel vaker op reis. Of blijf je juist vele maanden weg. Dan is een doorlopende reisverzekering handig. Die geldt namelijk het hele jaar.

De voordelen van een reisverzekering

 • Personenhulp van de alarmcentrale
  Stel, je struikelt en breekt je been. Als verzekerde bel je dan de hulplijn van je reisverzekering. Zij zoeken bijvoorbeeld de beste arts voor je. Of ze regelen je terugreis als dat nodig is.
 • Diefstal? Je reisverzekering dekt het vaak
  Portemonnee gestolen? Een reisverzekering met bagagedekking vergoedt de schade (mits je aangifte doet). En als je een gelddekking afsluit, krijg je zelfs je gepinde geld vergoed.
 • Een reisverzekering dekt ook andere schade
  Je beschadigt per ongeluk de kookplaat in je vakantiehuis. Dure grap? Sommige reisverzekeringen dekken ook schade aan het vakantieverblijf.
 • Kinderen gratis op de reisverzekering
  Ga je met je gezin op reis? Op een goede reisverzekering zijn jonge kinderen (bijvoorbeeld t/m 5 jaar) vaak gratis meeverzekerd.

Al geboekt? Dan snel een reisverzekering

Een reisverzekering kun je eenvoudig online afsluiten. Maar let op: doe dat zo snel mogelijk, uiterlijk direct na de boeking van je reis. Als je de verzekering namelijk later afsluit, of pas tijdens de reis, geldt hij beperkt of helemaal niet.

Welke reisverzekering kun je kiezen?

De kortlopende reisverzekering is er voor elke vakantie en elke reis. Je kunt allerlei extra?s boeken en zo zelf helemaal bepalen wat je wel en niet verzekert. Deze reisverzekering is het voordeligst als je maar een paar weken per jaar op vakantie gaat. Ben je meer dan 3 weken per jaar weg? Dan is een doorlopende reisverzekering voordeliger.

[pro_ad_display_adzone id=”8517″]