Afmetingen voor handbagage

handbagage afmetingenHandbagage meenemen in het vliegtuig is ideaal. Je hebt altijd de belangrijke en handige spullen bij de hand, zoals je paspoort en vliegtickets. Handbagage heb je in alle soorten en maten. Voorbeelden van handbagage zijn:

  • Rugzakken
  • Handtassen
  • Koffers
  • Trolleys
  • Laptoptassen
  • Tassen voor camera’s

Koop hier je handbagage koffer

Wat zijn de regels omtrent handbagage?

Maar wat je ook voor soort handbagage meeneemt, er zijn altijd regels aan verbonden. De belangrijkste regels gaan over de inhoud en over de maximale afmetingen en het gewicht van de handbagage. Regels voor handbagage verschillen per luchtvaartmaatschappij. Meestal kan je op de achterkant van je vliegticket de voorwaarden vinden die bij de luchtvaartmaatschappij gelden waar jij mee vliegt.

Meestal mag je maar één stuk handbagage per persoon meenemen. Sommige luchtvaartmaatschappijen zijn schappelijk en laten je daarnaast nog bijvoorbeeld je laptoptas meenemen. Andere luchtvaartmaatschappijen daarentegen zijn minder schappelijk en laten je betalen voor elk extra stuk handbagage.

Maximale afmetingen en gewicht voor handbagage

Voor de afmetingen van handbagage zijn door de IATA (brancheverening luchtvaart) regels opgesteld. Als je de lengte, de breedte en de diepte van de handbagage bij elkaar optelt, mag dit maximaal op 115 centimeter uitkomen.

Het maximale gewicht van je handbagage verschilt ook per luchtvaartmaatschappij. Dit gewicht varieert tussen de 5 en 12 kilogram. Het is dan ook belangrijk om voor vertrek goed te checken wat de maximale afmetingen en het maximale gewicht van zowel de handbagage als de ruimbagage mag zijn.

Zo lees je hier wat de maximale afmetingen en het maximale gewicht voor handbagage Ryanair, hanbagage Transavia  en handbagage KLM.