Last minute

Een last minute is een term die vaak gebruikt wordt in de reisbranche en die staat voor een reis die op het laatste moment geboekt wordt. Een last minute wordt gebruikt om reizen en hotels welke nog niet volgeboekt zijn toch nog te verkopen zodat deze op het laatste moment toch nog vol zitten. Hierdoor is een last minute vaak goedkoper dan het normale tarief.

Tegenwoordig wordt de term last minute echter vaak gebruikt als reclamemiddel en zijn deze reizen ook al maanden van te voren te boeken. Hierdoor valt de naam eigenlijk in het niet. Maar wij zijn nog altijd blij met deze goedkope vakanties!

Populaire landen en bestemmingen

Wanneer je op zoek bent naar een goedkope last minute vakantie, is het verstandig om eerst na te gaan welke landen en bestemmingen populair zijn. Populaire bestemmingen zijn bijvoorbeeld Turkije, Spanje en Griekenland.

Onder de populaire last minute bestemmingen vallen vaak de Canarische eilanden als Gran Canaria, Lanzarote en Tenerife. Maar ook de Griekse eilanden als Kreta, Rhodos en Kos zitten hier vaak bij. Boek een last minute vakantie Kreta bijvoorbeeld! In Turkije is de Turkse Riviera erg in trek. Denk hierbij aan Alanya, Antalya, Side, Belek en Kemer. Wanneer je een goedkope last minute vakantie zoekt, zijn deze populaire landen en bestemmingen zeker een aanrader.

Last minute aanbiedingen

Maar waar vind je nou die échte last minute aanbiedingen? Online zijn de last minute aanbiedingen op verschillende websites van reisorganisaties te vinden. Een tip van ons is; vergelijk de last minute aanbiedingen met elkaar en vindt op deze manier dé echte aanbieding waar je naar op zoek bent!

Er zijn vaak ontzettend veel leuke aanbiedingen te vinden voor vertrek op het laatste moment. Vaak ook naar erg populaire bestemmingen. Wel kan het zo zijn dat je binnen enkele dagen (soms zelfs uren) vertrekt. Sommige mensen kiezen hier expres voor. Ze gaan met hun koffer naar de luchthaven en kiezen hier per direct een leuke last minute aanbieding uit. Zo weten ze pas enkele uren voor vertrek, waar hun vakantie heen gaat. Ook dit is mogelijk!

Last minute boeken

Wij Nederlanders boeken vaak een last minute vakantie omdat wij denken dat dit het goedkoopste is. Er zijn ontzettend veel websites te vinden die last minutes aanbieden tegen de laagste prijzen. Maar wees er snel bij wanneer je gaat boeken, voor je het weet is iemand anders er met deze reis vandoor. Een gouden tip dus voor het last minute boeken: wacht nooit te lang met het boeken!

Leden van Meenemen.nl adviseren

Uit onderzoek onder de leden van Meenemen.nl blijkt dat zij onderstaande aanbieders adviseren wanneer het gaat om het boeken van goedkope vliegtickets online.

Vliegtickets.nl Bekijk aanbieding
WTC.nl – World Ticket Center Bekijk aanbieding