Annuleringsverzekering

Een reis of vakantie levert je veel waardevolle herinneringen op. Juist daarom geef je er graag geld aan uit. Maar stel dat je de reis tóch moet annuleren. Dan is dat geld weg. Tenzij je een annuleringsverzekering hebt. Zulke verzekeringen zijn er in diverse varianten. Het kan dus lastig zijn om de beste annuleringsverzekering te kiezen. Waar moet je op letten?

Gewone of allrisk annuleringsverzekering

Er zijn twee soorten annuleringsverzekeringen. Bij een ?gewone? annuleringsverzekering is meestal vooraf bepaald wat wél en niet is verzekerd. Kijk dus voor het afsluiten eerst in de brochure of de voorwaarden. Daar vind je een lijst met annuleringsredenen. Deze annuleringsverzekering vergoedt alleen als je annuleert vanwege een reden die in deze lijst is genoemd. Alle andere redenen zijn niet gedekt.

[pro_ad_display_adzone id=”8435″]

Wil je meer annuleringsredenen verzekeren? Neem dan een allrisk annuleringsverzekering. Die keert ook uit als je om persoonlijke redenen annuleert. Bijvoorbeeld omdat kort voor de reis een goede vriend in het ziekenhuis belandt. Of omdat je naar Londen wilde voor een concert, maar dat concert wordt afgelast. Lees ook hier weer even de voorwaarden, want bij zulke persoonlijke situaties krijg je meestal 75% van de kosten vergoed.

Annuleringsverzekering dekt niet alles

Ongeacht welke annuleringsverzekering je kiest, de verzekering is alleen voor situaties die je niet kon voorzien en die niet jouw schuld zijn. Als je annuleert om een reden die je al kende of die je had kunnen voorkomen, krijg je niets vergoed. Dat is natuurlijk ook wel zo eerlijk. Stel bijvoorbeeld dat je bij het boeken van je concertreis naar Londen al wist dat het concert misschien niet door zou gaan. Dan geldt de annuleringsverzekering niet. Ook redenen als ?geen zin in de vakantie? en ?het is slecht weer? zijn meestal uitgesloten.

Daarom een annuleringsverzekering

  • Met een annuleringsverzekering voorkom je een financiële domper als er iets onverwachts gebeurt met reizigers of met je familieleden. Een kind wordt plotseling ziek. Of je oma overlijdt. Of je krijgt een oorontsteking en mag niet vliegen.
  • Lastminute omboeken is lastig en duur. Kort voor vertrek zijn de annuleringskosten hoog en zijn de omboekmogelijkheden beperkt. Dus áls er iets gebeurt waardoor je moet omboeken of eerder terugkeren, betaal je zonder verzekering de hoofdprijs.
  • Moet je eerder terug tijdens de vakantie, bijvoorbeeld vanwege een sterfgeval? De annuleringsverzekering vergoedt vaak ook de ongebruikte reisdagen.

Alsnog een annuleringsverzekering afsluiten?

Een annuleringsverzekering kun je eenvoudig online afsluiten. Ook als je de reis al hebt geboekt. Je moet de verzekering dan wél binnen een paar dagen na je reisboeking alsnog afsluiten. Sluit je de verzekering later af? Of pas tijdens de reis? Dan geldt de verzekering meestal niet.

[maxbutton id=”3″ url=”https://www.europeesche.nl/verzekering/kortlopende-annuleringsverzekering/aanvragen?utm_source=content-promo&utm_campaign=meenemen&utm_medium=meenemennl” text=”Annuleringsverzekering aanvragen” ]